SONG CURRENTLY STUCK IN MY HEAD

sobota, 23. februar 2008

Njemu, ki je zdaj le še ena izmed zvezd..



"Človek se ne rodiš, temveč postaneš. Celovit. Z zavedanjem. Ki ga tokovi slabega ne nosijo več kot odplavljeno deblo brez korenin. Takšen, ki lahko začne spreminjati svet in ustvarjati novega, boljšega. Takšnega, da bo na njem vredno živeti." (Dr. Janez Drnovšek)


...mož plemenitih dejanj in nepredvidljivih odločitev, pri katerem mi niti ni tako pomembno, da je bil bivši predsednik Republike Slovenije. Bolj ga cenim, kot politika, ki je pripomogel k svobodni in samostojni Sloveniji. Še bolj kot politika, pa ga cenim, kot pisatelja, pozitivno nastrojenega človeka. Knjige Bistvo sveta sicer še nisem prebrala, a Misli o življenju in zavedanju me je zares navdušila. Njegov pogled na svet.. Kljub tolikim boleznim je še vedno iskal pozitivo življenja. Takih na svetu ni veliko. Človek vsebine, a ne forme.
Človek, ki se ga bomo spominjali..


"Življenje je lepo. Uživajmo ga. Danes je spet lep dan. Izkoristimo ga. Morda ga jutri več ne bo."




6 komentarji:

Anonimni pravi ...

Škoda ga je...

Life starts and ends... Včasih zlo prezgodi...

RIP doktor!

Vid. pravi ...

on je bil car... res je bil.
men se je najbolj prikupu takrat, ko je šou do strojanov pa jih branu pred tistimi ljudmi, pa ne kot predsednik - kot eden izmed državljanov pač.
pa vedno je znal lepo pametno povedat... ne levo ne desno, on je bil človeški...
ja sj vem, da zdej to leporečenje ni fajn, ker pač po smrti so vsi svetniki... sam ne vem, to sm mislu že za časa njegovga živlenja... zdej se pač sam vsega spomnemo.

Drax pravi ...

On JE car

Hana pravi ...

res je..

Anonimni pravi ...

Dr. Janez Drnovšek, hvala Vam za vse, kar ste naredili za Slovenijo in nas, Slovenke in Slovence. HVALA!

Anonimni pravi ...

hasuc aso mošns